نمایش اخبار
تحقق 98 درصدی اهداف بانک تا پایان آبان ماه
بهگزارش خبرنگار ما، دکتر محمدهاشم بتشکن در نشست شورای مدیران که با حضور اعضای هیات مدیره، مدیران امور، رؤسا و معاونان ادارات، مدیران و معاونان مناطق، معاونان شعبه مستقل مرکزی و مدیران و رؤسای شرکتهای تحتپوشش بانک برگزار شد، گفت: تلاش کارکنان سبب شده تا رشد نقدینگی بانک و سهم بازار افزایش یابد و وقتی رشد سپردههای بانک از رشد نقدینگی بیشتر باشد، سهم ما از بازار بیشتر میشود.
وی با اشاره به حدیثی از امام علی(ع) درخصوص تدبیر و برنامهریزی گفت: تدبیر و برنامهریزی قبل از هر کاری باعث مصونیت از خطاهاست. اگر یک برنامهریزی خوب با اجرای مناسب همراه نباشد، نتیجهبخش نخواهد بود. بنابراین وظیفه ستاد بانک است که محیط رقابتی را پایش و عملکرد شعب را ارزیابی کنند.
مدیر عامل بانک، با بیان اینکه اخذ بازخورد از شعب و مدیریتها برای هدفگذاری چالشی و در عین حال دست یافتنی، از دیگر وظایف ستاد است، ادامه داد: پس از هدفگذاری وظیفه ما سیاستگذاری است و مدیران موظف هستند که سیاستگذاریهای مناسب را داشته باشند.
دکتر بتشکن، افزود: مدیر باید بداند مسیر حرکت چگونه است و این خط مشی را روشن کند. مدیران باید بتوانند سیاستها و چارچوبهای کلی حرکت عملیاتی بانک را تعریف کرده و سپس اقدامات اجرایی را انجام دهند.
مدیر عامل بانک با اشاره به زمان انجام برنامهریزی و بودجهبندی در بانک گفت: بعد از این که فصل برنامه و بودجه تمام شد وظیفه ستاد این است که کار شعب را تسهیل، حمایت و پشتیبانی کرده و ضمن پاسخگویی به شعب، گرهگشای مشکلاتشان باشد. همچنین ضروری است با حمایت از شعب و نوآوری، از ظرفیتهای موجود در واحد صف استفاده شود.
وی رویکردهای مدنظر در نظام برنامهریزی بانک را در درجه اول مشارکت حداکثری عنوان کرد و گفت: اگر ستاد و صف باهم متحد شوند اهداف را تعریف کرده و ضمانت اجرا پیدا میکنند. علاوه بر این اگر کارکنان شعب و مدیریتها درگیر اهداف و برنامه شوند و مشکلات را عنوان کنند، ستاد موظف به راهگشایی است.
وی تاکید کرد: باید بازخوردها را از شعب و مدیریتها بگیریم و متناسب با عملکرد یکسال گذشته آنها، خود را براساس آن تنظیم کنیم.
دکتر بت شکن افزود:برنامه های تدوین شده می تواند اصلاح شود و مورد ارزیابی قرار گیرد زیرا یک جریان دوطرفه است. یعنی اهداف و استراتژیها از راس راهبردی بانک که هیات مدیره است، ابلاغ شود و سیاستها و برنامههای اجرایی در سطوح عملیاتی بانک اجرا شود؛ چراکه یک جریان دوطرفه رفت و برگشتی را تدوین برنامه و اهداف تکمیل میکند.
وی با اشاره به وجهتمایز تمرکز در برنامهریزی بانک در سال جاری، تصریح کرد: وجهتمایز دیگر این است وظایف و اقدامات شرکتهای وظیفهای بانک شامل شرکت خدمات پشتیبانی، شرکت صرافی و شرکت ناواکو به برنامههای بانک به شکل ساختاریافته گره میخورد. همچنین گروههای مالی با فعالیتهایی که دارند بهعنوان خطوط کسب و کار بانک عمل میکنند.
مدیر عامل بانک در پایان فعالیت اصلی مدیران ارشد را برنامهریزی، حمایت و اجرای خوب دانست.
در ادامه این نشست امیدعلی، مشاور مدیرعامل درخصوص وظایف و ماموریتهایی که به کمیته خدمات نوین بانکی سپرده شده، گفت: بهرهگیری از قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن نظیر ایجاد بازار رهن ثانویه، انتشار اوراق مشارکت به پشتیبانی تسهیلات رهنی، راهاندازی شرکتهای تامین سرمایه در حوزه مسکن و انتشار اوراق مشارکت و سایر ابزارهای اسلامی مانند صکوک، جذب سرمایه و مشارکت سرمایهگذاران خارجی در انبوهسازی مسکن و استفاده از صندوقهای سرمایهگذاری مسکن در توسعه مالی کشور ازجمله این وظایف است.
وی نوآوری و توسعه در ابزار و نهادهای تامین مالی بخش مسکن شامل سپردهای و غیرسپردهای، راهاندازی بازار ثانویه رهن و ارتقای رضایت مشتریان با افزایش کیفیت و خدمات را ازجمله اهداف مدنظر بانک عنوان کرد و افزود: اگر بخواهیم رضایت مشتریان را جلب کنیم باید محصولات متنوعی عرضه کرده و خودمان را با نیازها و شرایط مالی گوناگون مشتریان تطبیق دهیم.
امیدعلی ادامه داد: سازمان باید به مثابه یک موجود زنده واکنش مناسبی نسبت به محیط اطراف خود نشان داده، تغییرات محیطی را بگیرد و تجزیه و تحلیل کند.
مشاور مدیر عامل با اشاره به شرایط پیچیده رقابتی میان بانکها افزود: ارتقای سهم از بازار و حفظ سهم بازار، دو مقوله جداگانه هستند. در شرایطی که رقبای ما محصولات متنوعی را ارایه میدهند اگر ما تنها با محصولات سنتی بخواهیم در این رقابت شرکت کنیم بازار را باختهایم؛ استراتژی ما بهجای ارتقای صحنه، باید حفظ صحنه باشد. وی افزود: ما میتوانیم با متنوعسازی محصولات بانک و با نگاه جدید و مدرن به طراحی محصولات بانکی، استراتژی تهاجمیتر را در این عرصه تعقیب کنیم. محصولات ما مانند سایر محصولات یک چرخه عمر دارد. اگر تنوع محصولات کم باشد بهطور حتم مخاطره و ریسک بزرگی به بانک تحمیل خواهد شد.
امیدعلی ابزارهای مرتبط با بخش تامین مالی حوزه مسکن را ابزارهای بانک پایه، بورس پایه و سایر ابزارها عنوان کرد و افزود: ابزارهای بانک پایه قابل متنوع کردن است.
همچنین ابزارهای بورسپایه به اوراق بهادار و صندوقها تقسیم میشود که اوراق بهادار به سهام و اوراق رهنی و صندوقها نیز به صندوقهای مشترک سرمایهگذاری در شرکت ساختمانی و صندوق زمین و ساختمان قابل تفکیک است. پس ما میتوانیم اوراق مشارکت، استصناع و تبدیل به مسکن را طراحی کنیم.
وی با اشاره به اینکه عملیاتی شدن هرکدام از این موارد نیازمند بسترسازی، مطالعه و همکاری است و باید این ابزارها بهموقع تعریف و تولید شوند، گفت: امیدوارم با همکاری همه مسوولان در حوزه برنامهریزی، رویکرد جدیدی درخصوص طراحی ابزارهای نوین مالی داشته باشیم.
در ادامه، رحیمیانارکی عضو هیات مدیره بانک هدف از برگزاری این نشست را تشریح نظام برنامهریزی بانک مسکن دانست و افزود: با توجه به شرایط جامعه و با تغییر هیات مدیره بانک این ضرورت احساس شد که برنامه استراتژیک بانک با توجه به تغییر دولت و همچنین اسناد بالادستی جدید و سایر اسناد ازجمله بحث اقتصاد مقاومتی و لایحه خارج از رکورد بدون تورم بازنگری شود. رحیمی انارکی همچنین نیاز به تفکیک بین وظایف تخصصی و توسعهای در بانک اشاره کرد و اظهار داشت: برنامه بانک برای اجرا در سال 94 نیاز به بازنگری دارد. در ضمن تدوین برنامه استراتژیک بانک از اواسط اسفندماه سال جاری مبتنی بر برنامه ششم توسعه و برای یک دوره 5 ساله از سال 95 تا 99 کلید خواهد خورد.
عضو هیات مدیره طی سخنانی گفت: با توجه به این که برنامه ششم توسعه کشور هم در این سالها به مرحله اجرا گذاشته خواهد شد، باید در یک مهلت مذاکره 8 ماهه این برنامه تهیه شود تا از سال 95 برنامههای ما مبتنی بر برنامه ششم توسعهای کشور و برنامههای که در قالب اهداف توسعهای وجود دارد، اجرا شود.
وی تهیه و اجرای این برنامه را کار بزرگ و چشمگیری عنوان کرد و افزود: امیدوارم که با کمک مدیران، معاونان و کارشناسان بتوانیم به نحو احسن این برنامه را به اجرا برسانیم.مثابه یک شکن افزود: برنامههای تدوین شده میتواند اصلاح شود و مورد ارزیابی قرار گیرد.